Bistand hos psykolog ved HelpLink psykologsenter i Oslo
På denne siden har vi forsøkt å skrive en kortfattet presentasjon av behandling hos psykolog ved vår klinikk i Oslo. Vi håper den kan hjelpe deg til å danne et realistisk bilde av hva det vil si å gå til psykolog, og hva som må til for å få mest mulig utbytte av behandlingen.
Du er aktiv bidragsyter
Flere tiår med forskning viser at å gå til psykolog er effektivt mot psykiske plager. Likevel skiller psykologhjelp seg fra annen medisinsk behandling ved at du som pasient ikke er en passiv mottager av en kur. Ditt eget aktive bidrag påvirker i høyeste grad utfallet av behandlingen. Du og psykologen møtes som to likeverdige personer, og har et felles mål om å hjelpe deg ut av det som er vanskelig. Dere er samarbeidspartnere i et felles prosjekt.
Suksessfull behandling forutsetter at dere begge er tilstrekkelig dedikerte til målet. Det er psykologens ansvar å ha høy faglig kompetanse, og et genuint ønske om å hjelpe deg. Behandleren må respektere dine individuelle preferanser og behov, men samtidig se potensialet som bor i deg. Din oppgave er å gi din helse og velvære den høyeste prioritet. I praksis betyr det å gjøre ditt beste for å være engasjert og motivert gjennom behandlingsperioden.
Hva kan du oppnå med behandling?
Innledningsvis er det viktigste målet med å gå til psykolog, er naturligvis å hjelpe deg ut av symptomer og plager. Samtidig opplever mange en dypere forandring som varer lenge etter at behandlingen er avsluttet. Noen vanlige eksempler på utbytte av psykologbehandling er:
• Forbedret selvfølelse. Det blir lettere å stole på seg selv. Man møter seg selv med større grad av empati, og opplever økt grad av kontroll over sitt liv.
• Mange rapporterer om bedre fysisk helse. Psykiske plager fører i mange tilfeller med seg kroppslige problemer som manglende energi, muskel- og leddsmerter, mageproblemer, dårlig søvn, redusert apetitt, med mer. Slike plager rapporteres ofte å bli bedre, eller forsvinne helt i etterkant av en vellykket psykologbehandling.
• Forbedret evne til å takle stress, og i stand til å møte utfordringer med senkede skuldre.
• Følelser går fra å være problemer til å bli en veileder i livet.
• Opplevelse av å kommunisere bedre med andre, og økt grad av selvhevdelse.
Lurt å tenke på før du søker hjelp
Vurderer du å begynne hos en psykolog i Oslo? Alle er hjertelig velkomne til å ta kontakt med oss for hjelp. Så fremt vi vurderer din problemstilling å være innenfor vårt kompetansefelt, vil du få tilbud om behandling.
Vi anbefaler imidlertid å tenke over følgende, før du tar kontakt med oss. Dette for at du skal få best mulig effekt av vår bistand.
• Sjekk om du kan møte til ukentlige timer i behandlingsperioden. Dette gjelder for eksempel i forhold til tid, reisevei eller familiesituasjon.
• Å gå til psykolog skal ikke være noe man gruer seg til. Likevel er behandlingen en prosess hvor du kommer til å grave dypt i egne tanker og følelser. Dette kan vekke et midlertidig ubehag, og oppleves som utfordrende (men også godt). Du gjør lurt i å være forberedt på dette. Psykologbehandling er en form for personlig vekst. Og som med de fleste andre områder av livet, er det nødvendig med en viss grad av utfordring og motstand for å kunne vokse.
• Spør deg selv om du er klar til å ta ansvar for den delen av behandlingen som er ditt bidrag. Dette vil i praksis si at du har anledning til prioritere din helse og velvære, møte jevnlig til timer, og være aktiv og engasjert under samtalene med psykologen.
Vi ser på det å gå til psykolog som en investering for livet. Ved å gjøre det du kan for å oppfylle disse kriteriene, vil mye ligge til rette for at du får godt utbytte av behandlingen.
Forløpet i behandlingen
Den første timen
I de fleste tilfeller er det hensiktsmessig å starte med en dobbeltime. Dette gjelder både ved vår klinikk i Oslo og samtale via video. Vi tror at en forlenget sesjon vil gjøre det mulig for deg å få et realistisk innblikk i hvordan behandlingen kan hjelpe deg.
I løpet av denne timen, vil du og psykologen lage en konkret formulering av hva problemet er, bli enige om mål for behandlingen, og starte på selve arbeidet med å snu vonde følelser og negative tankemønstre.
Påfølgende timer
Etter den innledende dobbeltimen, vil behandlingen følges opp av ukentlige enkelttimer. Under hver time vil tråder fra tidligere samtaler tas opp igjen, men de nye erfaringene som du gjør deg mellom timene blir like viktige temaer å utforske.
Etter hvert som plagene blir mindre og du synes at ting jevnt over går bedre, vil det bli naturlig å trappe timene ned til annenhver uke. Og deretter kanskje til en gang i måneden. Avgjørelsen om avslutning tar du og psykologen i felleskap. Vanligvis avsluttes behandlingen når man føler seg trygg på at målet med behandlingen er nådd, og det som var vanskelig hører fortiden til.
Se også under ‘Tjenester’ i menyen for nærmere informasjon om ditt bistandstema.
Timebestilling
Skriv litt om deg selv og hva du ønsker hjelp med. All informasjon vil bli lagret på et trygt sted og behandlet med konfidensialitet. Mangelfulle henvendelser besvares ikke.
22 60 00 30
Hverdager mellom 08-17
Addresse Solligata 2, 0254 Oslo
E-post post@helplink.no